Als verbinder en stimulator van mensen dring ik door tot de kern. Dit is mijn favoriete manier om situaties en vraagstukken te lijf te gaan. Soms een moeizaam en tijdrovend proces, zeker ook voor mij als project- en verandermanager, omdat de betrokkenen soms ook niet precies weten hoe nu verder. Maar ik geniet wel van een goed probleem. Knokken geeft kracht.

Pionieren is voor mij belangrijk. Opdrachtgevers vragen mij geregeld mee te denken over onderwerpen waar ik geringe ervaring in heb. Dat is voor mij feitelijk een pre, want dit betekent dat ik mij volledig moet verdiepen in een onderwerp. Ik heb gemerkt dat blanco denken in de praktijk goed werkt, omdat ik mij daardoor continue afvraag waarom we iets doen. Mooie woorden, maak het eens concreet denkt u als lezer wellicht. Terecht. Een opdrachtgever vroeg mij mee te denken over hoe zoekmachine optimalisatie zijn positionering zou kunnen verbeteren. Op dat moment wist ik nog niets over dit onderwerp. Door mij hierin te verdiepen en door mijn netwerk in te inschakelen werd ik, tijdens een gesprek tussen mijn opdrachtgever en de aanbieder van deze dienst, verondersteld een expert te zijn op dit gebied.

Mijn visie op project- en verandermanagement is dat het proces altijd begint en eindigt met mensen. In mijn optiek worden duurzame resultaten met elkaar bereikt. Juist als ieders behoeften, beperkingen en kwaliteiten helder zijn, kun je met elkaar vooruit kijken. Ik kijk al uit naar het schrijven van mijn volgende blog.